28 اردیبهشت 1394 - 13:59 شناسه خبر: 2821 نسخه چاپی

پرعیارسازی استاندارد

پرعیارسازی استاندارد
 محصولات معدنی براساس عیارشان سنجیده می‌شوند درواقع وقتی برداشت معدنی انجام می‌دهیم خاصیت طبیعی معدن و عیار کانی‌های آن مدنظر قرار ...

 محصولات معدنی براساس عیارشان سنجیده می‌شوند درواقع وقتی برداشت معدنی انجام می‌دهیم خاصیت طبیعی معدن و عیار کانی‌های آن مدنظر قرار می‌گیرد و سپس مورد ارزیابی قرار گرفته و در اختیار خریداران قرار می‌گیرد.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: محصولات معدنی براساس عیارشان سنجیده می‌شوند درواقع وقتی برداشت معدنی انجام می‌دهیم خاصیت طبیعی معدن و عیار کانی‌های آن مدنظر قرار می‌گیرد و سپس مورد ارزیابی قرار گرفته و در اختیار خریداران قرار می‌گیرد.

سیدمحمد مرتضوی افزود: آنچه اهمیت دارد این است که صادرات محصولات براساس عیار و استانداردسازی‌هایی که روی آنها انجام می‌شود است یعنی اگر ماده‌ای به خوبی پرعیار نشده باشد، در بازارهای جهانی بدون مشتری باقی خواهد ماند.

وی درباره استاندارد محصولات معدنی ایران گفت: درحال‌حاضر استانداردی که در صنایع مس وجود دارد بالاتر از استانداردهای بین‌المللی است، در صنایع فولاد هم پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است در صنایع سیمان هم ظرفیت‌های بزرگی وجود دارد و لازم است تغییرات مناسبی برای پیشرفت در این حوزه ایجاد شود

وی عنوان کرد: با تغییراتی که در جوامع به وجود می‌آید محصولات مورد استفاده هم مدام درحال تغییر و تحول است بنابراین لازم است تمام تولیدکنندگان محصولات معدنی درصدد تولید بهترین محصول باشند که این امر زمانی محقق می‌شود که بتوانیم تمامی محصولات را براساس استانداردهای روز دنیا تولید کنیم و استفاده از فناوری‌های به روز جهانی را در دستور کار خود قرار دهیم.

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اظهار کرد: مواد معدنی در تمام مراحل از زمانی که برداشت شده و تا زمانی‌که به محصولات نهایی تبدیل شود و ضایعات آن در مکانی دپو می‌شود باید براساس استانداردهای لازم باشد تا تولیدی مقرون به صرفه تلقی شود.وی می‌افزاید: هر ماده معدنی دارای تعاریف و غلظت‌های مختلفی است و برای اینکه به حد مطلوب برسد باید کارهای مناسبی روی آنها انجام شود بنابراین برای رسیدن به یک محصول که حاصل برداشت معدنی است باید از روش‌های جدید و نوین استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: برای اقتصادی بودن محصولاتی مانند فولاد، زغال‌سنگ، گندله سنگ‌آهن و مس باید از روش‌هایی استفاده کنند که علاوه بر پرعیار شدن، از محصول باقیمانده هم بتوانند مشتقات دیگری بگیرند.

مرتضوی تاکید کرد: رفتن به سمت فناوری‌های مدرن فرآیند تغلیظ و ساخت یک ماده معدنی را باصرفه می‌کند و محصولی یکنواخت ایجاد و درنتیجه به محیط زیست آسیب کمتری وارد می‌شود.وی می‌افزاید: رگه‌های معادن طول و عرض زیادی ندارند ولی روش‌های نوین موجب می‌شوند در مسیری گام برداریم که نتیجه آن برداشت بهترین ماده براساس استانداردهای لازم باشد.

رییس خانه صنعت و معدن تهران درباره مزایای استفاده از فناوری‌های مدرن بیان کرد: حداکثر استفاده از محصولات معدنی، استفاده از حداقل انرژی و تولید یک محصول یکنواخت با حداقل ضایعات است که با استفاده فناوری‌های مدرن حاصل می‌شود.

وی تصریح کرد: بیشترین مشکلی که درحال‌حاضر در معادن با آن روبه‌رو هستیم فرصت‌سوزی‌های است که رخ می‌دهد که اگر معدنکاران بتوانند فرصت‌های طلایی را از آن خود کرده و در بازارهای جهانی به رقابت بپردازند می‌توانند امتیازهای خوبی کسب کنند

 

منبع: روزنامه گسترش صمت